Beatiful spring.

 


Syftet med bilderna va att jag egentligen skulle gå nära, altså macro nära, hoppades egentligen på att en humla skulle sitta där och glo! Men mitt käraste objektiv gick i sönder i samma minut som jag skulle ta bilderna! Så nu är problemet, köpa nytt eller spara tills ja kan få tag i ett riktigt macro objektiv? Det känns inte som någon idé att skicka in det på lagning, för det kostar antagligen mer än ett nytt objektiv. Måste ju säga att Tamron 70-300 mm objektivet är sjukt bra och prisvärt. Känner mig faktiskt lite handikappad utan det. Men hur härligt hade det inte varit att haft ett riktigt macro objektiv? Men det är så dyrt bara. I-landsproblem !

#sunlight


Helgen.

 

I fredags var vi ute på sjön i Robins båt, den fisken som robin håller i, råkade fredrik fånga! haha aldrig sett en så stolt människa, det enda som kom ur hans mun den nästa halvtimmen var "haha robin, vem fick den första firren då?". Det va härligt väder hela dagen och kvällen, så vi tog chansen att grilla och sitta ute tills vi nästan somnade sittande! haha.

26 maj 2013


Grillat och haft en underbar dag med världens bästa Fredrik.

Roadtrip in the middle of the 50's


We only have one life, we are gonna make it, so we gotta make it work.


shut the fuck up, sit down and listen.

Jag är så fruktansvärt trött på det liv jag lever. Ursäkta mig men det är så förbannat jävla tråkigt, jag bor i en värld där människor är så trångsynta så dom inte ens kan försöka se en situation med andra ögon någonsin. och inte nog med det så blir ja förbannad på människor som är så trångsynta att dom inte förstår ett skit när man pratar med dem, dom vägrar ju lyssna. Ursäkta mitt raseriutrbrott här, men tänk om man bara kunde sluta va så förbannat trångsynt för ett litet ögonblick och öppna ögonen för en gångs skull? Jag är så förbannat jävla trött på att få höra att jag är norsk hela jävla tiden. Jag stör mig på att folk skämtar om att jag är norsk hela tiden, eller att jag inte kan allt för att jag är norsk osv. Själva grejen är bara att jag stör mig på människor som nämner det hela jävla tiden! Inte det att man inte kan skämta om det! Men ibland går det över den gränsen då det inte är roligt längre, när man får höra samma skämt var enda vidriga dag som jag har mina fötter på den här jorden, iofs nu är det ju mig dom skämtar med så jag tar väll inte åt mig lika mycket som kanske en mäninska som är svag och inte klarar av sånt gör, men jag ska ju erkänna att jag tycker det är lite jobbigt att få höra det så ofta! Men det absolut värsta är att svenskar blir så förbannat jävla sura om jag skulle råka säga att sverige är ett dåligt land eller att svenskar gör så dumma val ibland, eller att jag tycker något om sverige eller om svenskarna. Asså ni förstår inte vilka utskällningar man får!  Okej då börjar vi, hur jävla bra är sverige egentligen? I norge får vi fira våran national dag till fullo, vi får sjunga våran national sång så många gånger det bara går att sjunga en national sång! Vi får äta pepparkakor utan att det är rasistiskt och vi får gå i kläder med våran fina flagga på, dessutom är norge ett rikt land och antagligen därför svenskar är avundsjuka och måste ta varenda chans för att klanka ner på norskar och norge! Vad fan får sverige göra egentligen?! Får ni gå runt i kläder med eran flagga på? får ni sjunga eran nationalsång? och sist jag kolla så var det ju förfan rasistiskt att äta pepparkakor. Så snälla ni, nästa gång ni klankar ner på norge tycker ja ni ska tänka på hur mycket sämre sverige är egentligen. Ursäkta mig men det är sant! Och jag lovar er att jag kommer få världens skit för att jag yttrar mig om det här, men snälla nån! När ska det ta slut? JA, jag är norsk, i got it ! 


Jag förstår att ni som läste den här texten känner för att kommentera att jag ska dra åt helvete eller "varför i helvete bor du i sverige då?" Trångsynta. Jag försvarade mig själv så jag fick ut allt som jag vill säga till alla som alltid ska klanka ner på mig för att jag är norsk! jag säger inte att sverige bara är ett dåligt land, men jag tycker norge är bättre! Sen finns det även väldigt mycket bra med sverige som te.x att det är billigt att handla här och att ni får varm mat i skolan, och egentligen varför klagar ni på att norskar kommer och handlar? utan norskarna hade sverige antagligen varit det fattigaste landet i norden. Så för eran egen skull sluta klanka ner på norge jämt, jag förstår det verkligen inte! Utan norge hade inte mer än hälften av svenskerna haft jobb, och om ni hatar norge så jävla mycket. ÅK DÅ FÖR FAN INTE DIT och jobba! idioter. Och en till sak, om jag inte vill rösta eller hejja på sverige i eurovision eller i fotboll eller vad det nu ska va! Låt mig ha mina egna meningar om allt, snälla låt mig bara få göra det jag vill göra och göra ner det landet jag vill göra ner eller rösta på det landet jag vill rösta på! Egentligen hur många svenskar gör inte ner vårat land? eller hur många svenskar ser inte ner på resten av europa ? Yttringsfrihet heter det, ni får ha era meningar och jag får ha mina meningar om olika saker. Så klanka inte ner på mig jämt för att jag tycker om Norge, jag älskar norge och jag kommer alltid älska norge!

Helt ärligt skulle det inte förvåna mig om jag en dag packade mina saker och åkte så långt ifrån både sverige och norge som det bara går att komma. Så långt bort att ja skulle kunna skaffa en helt ny identitet och ett helt nytt liv utan att få höra var enda dag att jag är norsk eller svensk. Med det här inlägget vill jag iaf säga att jag är så fruktansvärt trött på trångsynta människor, sluta klanka ner på mig när ni inte klarar av att höra sånt själv! grow up. ärlig talat!

och förresten, det här är MIN blogg för er som inte förstått det! så jag skriver precis vad JAG vill. yttrandefrihet som sagt.

All i wanna do is come a little closer


17 maj 2013.


Var en riktigt fin kväll hos mor och far igår! Massor med skratt och riktigt god mat, dagar som igår är såna dagar som jag saknar att bo i Norge och saknar att fira 17 maj ordentligt, kommer ihåg att vi brukade åka till Oslo för att fira med mormor och resten av familjen, vi kollade på de enorma russtågen och åt mat tills man nästan rullade hem, på kvällen gick vi ut och firade med resten av norges befolkning! Det va tider det :) Jag saknar mitt fina lilla land.   

Gratulerer med dagen Norge. ♥

Lights of summer


Jag bara avgudar vädret. Äntligen känns det som om sommaren är påväg ! Så därför blir det många bilder och lite text, har inte sådär jätte mycket att varken säga eller skriva men däremot har jag tagit extremt mycket kort dom tre senaste dagarna! haha.

La vita va avanti.


Viva la espana


Lyan tar form.


Nu äntligen har vi nya tallrikar och bestick ! Gudarna ska veta att jag har längtat efter det här. Allt är köpt på Chilli! Förövrigt älskar jag den butiken, skulle nog vilja köpa allt där inne om ja haft pengar till det! Men det här får räcka så länge. haha!

#beautifulforrest


Though love


Tre svartvita i skogen.


L O V E


Dom personerna som är på dessa bilder är personer som jag håller fruktansvärt nära mitt hjärta och den platsen kommer dem alltid att ha. Mitt liv vore ingenting utan dem. Jag tror inte jag säger det så ofta som jag borde säga det men Jag älskar er ♥
(ja vet inte varför, men färgen på bilderna blev sämre av någon konstig anledning. Men ni får leva med det)

railway


A year without rain.


alltid vi.